OTO plan (opleidings-, trainings- en oefenplan)
Een onderdeel van het zorgdragen van een veilige omgeving is het operationeel en oproepbaar hebben van de BHV organisatie en het crisisteam. Deze teams behoren adequaat opgeleid en getraind te zijn. In het OTO plan wordt per doelgroep de benodigde training bepaald, de duur, de geldigheid, de inhoud, de doelstelling, de kosten en de suggestie voor planning en uitvoering, de nodige middelen en de locatie. Hierdoor worden de sleutel functionarissen planmatig opgeleid, getraind en geoefend op basis van een weldoordachte aanpak en een meerjarenplanning.
Naast deze advisering werk ik samen met een organisatie waarbij de BHV opleidingen conform de Arbo-wet kunnen worden verzorgd. Dit kan op locatie gebeuren, maar ook in het trainingscentrum. Een meerwaarde zijn de maatwerktrainingen die samengesteld kunnen worden op basis van het BHV plan. Afstemming tussen adviseur en instructeur zijn gewaarborgd om tot een goed afgestemd opleidingsprogramma te komen.
Daarnaast is organisatie, observatie en evaluatie van interne oefeningen mogelijk. Hiervoor kan een stappenplan worden opgesteld om zo een goed geoefende BHV organisatie te krijgen. Op basis van de evaluatie worden de verbeteringen doorgevoerd binnen de BHV organisatie.
Ook het verzorgen van BHV voorlichting, organiseren en leiden van diverse BHV en crisis overleggen, vormgeven van Table Tops, opstellen van presentaties en andere vormen van informatie en kennis overdracht behoort tot de mogelijkheden voor de verbetering van de kennis en kunde van de BHV-ers. Daar waar de behoefte en de vraag ligt kan ik op inspelen.